Ranskalaiset Suomen talvessa

finlande

We are Europe! –kansainvälisyysprojektin ensimmäinen kaksivuotiskausi sai päätöksensä lopulla, kun nyt jo tuntemamme 18 ranskalaislukiolaista kahden opettajansa ohjaamina saapui vieraaksemme keskelle lumisateita. Ranskalaiset majoittuivat perheissä, kuten me vuotta aiemmin Colmarissa. Ohjelmassa oli tutustumista niin Kannaksen lukioon oppituntiseuraamisen ja -osallistumisen muodossa kuin Lahden kaupunkiin, mm. Hiihtomuseo-vierailun myötä. Helsinki-päivänä tutustuimme muutamaan merkittävimmistä nähtävyyksistä sekä kiertelimme kaupungilla.

Projektityöskentelyssä painopiste oli tällä kertaa kestävä kehitys –teemassa. Opiskelijat loivat ryhmissä videot, joissa ratkaisivat aiemmin tutkimiensa Euroopan maiden ongelmia tällä saralla. Vierailun lopuksi pääsimme ihailemaan opiskelijoiden luovuutta videoiden toteutuksessa ja katsomaan itseämme vierailujen aikana otettujen kuvien pohjalta tehdyssä ”musiikkivideossa” – Happy!

Isännöinti sujui mukavasti ja sitten olikin jo aika hyvästellä. Projekti tarjosi mahdollisuuden tutustua ja tehdä yhteistyötä toisen maan opiskelijoiden kanssa mutta myös ystävystyä lähemmin oman koulun opiskelijoiden kanssa. Englannin kieltä tuli käytettyä runsaasti, ranskaa jonkun verran ne, jotka sitä ovat opiskelleet, varsinkin Ranskassa ollessa. Kaiken kaikkiaan tällainen matka, vierailun isännöinti ja muu yhdessä työskentely antaa paljon ja on hyvänä pohjana tuleville haasteille.