Jakson päätteeksi on kahdeksan arkipäivän mittainen päättöviikko, jonka aikana esimerkiksi pidetään kokeita, toteutetaan laajempia kurssi- ja ryhmätöitä tai järjestetään retkiä ja vierailuja.
Päättöviikolla jokaiselle lukujärjestyksen koodille on varattu lähiopetusta laskennalllisesti neljä tuntia: yksi kokonainen aamupäivä klo 8.15-11.00 sekä edellinen iltapäivä klo 11.45-13.00 (poikkeuksena 8-koodilla on vain aamupäivä). Päättöviikon aamupäivätunnit pidetään aina peräkkäisinä arkipäivinä samassa järjestyksessä: 8, 7, 5, 1, 2, 3, 4, 6. Ruokailun jälkeen iltapäivällä on seuraavan päivän koodin ns. valmistelutunti klo 11.45-13.00. Kurssin päättöviikon oppitunnit voidaan myös vaihtoehtoisesti pitää kokonaan jo iltapäivällä (klo 11.45-15.45), jolloin aamupäivän tunteja ei välttämättä tarvita ollenkaan. Opettaja huolehtii, että kurssin lähiopetukseen varattu kokonaistuntimäärä täyttyy. Huom! Päättöviikon järjestelyt vaihtelevat kursseittain. Varmista ne aina opettajalta!
Mikäli kurssilla on summatiivinen koe, voi kokeesta poistua aikaisintaan 1 h 30 min kuluttua kokeen alkamisesta. Tämä koskee mytös uusintakoetta. Opiskelijan tulee osallistua jakson lopussa järjestettävään kokeeseen, jos asiasta ei ole erikseen opettajan tai rehtorin kanssa toisin sovittu. Kokeesta voi olla pois vain sairauden vuoksi, jolloin poissaolo ilmoitetaan Wilma-viestillä kurssin opettajalle viimeistään koepäivän aamuna. Yhtä päivää pitemmät poissaolot päättöviikolla ilmoitetaan rehtorille/apulaisrehtorille. Jälkikäteen poissaolon voi aiheelliseksi osoittaa vain lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksella. Ilmoittamaton poissaolo katsotaan yrityskerraksi. Opiskelijalla on aina kaksi yrityskertaa läpäistä kurssin summatiivinen koe.