EU:n parlamenttisimulaatio Kannaksessa

WeAreEurope -projektin myötä pääsimme tutustumaan European Youth Parliamentin toimintaan. European Youth Parliament eli EYP edistää itsenäistä ajattelua ja keskeisten sosiaalisten taitojen oppimista.
27.10. saimme kokea millaista on olla mukana EYP:n istunnoissa. Aluksi menimme ryhmiin ja selitimme toisillemme englanniksi sanoja, jotka jokainen oli saanut selkäänsä. Jokaisella oli siis yksi sana selässä ja muut selittivät sanaa, joka selässä luki. Tämän jälkeen saimme poliittiset aiheet. Meidän ryhmämme aihe oli Venäjä, Ukraina ja EU. Meidän piti keskustella aiheesta ja miettiä ratkaisua aiheeseen liittyviin ongelmiin. Lopuksi pidimme vielä aiheesta esitelmät, joissa kerroimme ongelman ja siihen keksimämme ratkaisun. Muut ryhmät äänestivät, voisiko sen toteuttaa. Kaikki ryhmät pitivät esitelmät, ja minusta oli mukavaa kuunnella ja äänestää muiden aiheista.
Koska EYP on kansainvälinen foorumi, keskustelimme aiheesta englannin kielellä. Osa oli kuitenkin tehnyt esitelmänsä suomeksi. Mielestäni EYP vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja oli mukavaa tutustua EYP:n toimintaan. Oli hauskaa ottaa kantaa poliitiikkaan, ja opin paljon Euroopan unionista. Toivon, että EYP:n toiminnasta jaettaisi tietoa enemmän nuorille, jotta kaikilla, joita politiikka kinnostaa, olisi mahdollisuus ottaa kantaa poliittisiin asioihin.

Teksti: Julia Kangasaho K15c