Tunnelmia kutsunäyttelyn avajaisista

Perjantai-iltana 13. syyskuuta avattiin Kannaksen lukion entisten opiskelijoiden taidenäyttely. Kuuden aikaan illalla kohotettiin pienet maljat aulaan kerääntyneiden ihmisten kanssa ja kuunneltiin rehtorin avajaissanat. Tämän jälkeen Lahden vanhimman gallerian, Galleria Nuovon, pitäjä Riitta Nuorivaara-Luhtanen, joka oli myös kutsuttu paikalle, puhui hetken juuri edesmenneestä kuvanveistäjästä, Laila Pullisesta. Pullinen oli Kannaksen entinen opiskelija ja ansioitunut taiteilija.

PuhMusiikkiesitys Ilkka 001eiden jälkeen siirryttiin Terijoki-saliin kuuntelemaan muutama Ilkka Olkun soittama ja laulama laulu, minkä jälkeen ihasteltiin upea
a valoshowta. Shown musiikkitekniikka oli Otto Kärkkäisen ja valoteoksesta vastasi Arttu Väisänen.

Esitysten jälkeen siirryttiin Terijoki-salin ulkopuolelle kuulemaan muutamaa paikalle pyydettyä Kannaksen entistä opiskelijaa, jotka kertoivat taideteoksistaan. He muun muassa kertoivat, mitä haluavat niillä ilmaista ja viestittää katselijoille, sekä mitä tekniikkaa olivat käyttäneet. Sitten näyttelyä saikin tutkailla vapaammin omaan tahtiin, ja keskustelua sekValoteos Arttu 001ä mielipiteitä teoksista vaihdettiin.

Näyttelyssä on esillä paljon maalauksia ja muutama videoteos. Mukaan on myös mahtunut valokuvia teoksista, joita ei ole paikan päälle saatu. Esillä on siis paljon mielenkiintoisia ja upeasti toteutettuja teoksia, joten kannattaa käydä kiertelemässä aulassa ja Terijoki-salin edustalla, kun näyttely on pystyssä 13.11-7.12 välisenä aikana.

teksti: Laura Ferm K15g