Tasa-arvo ja sukupuolinen moninaisuus paneelikeskustelun aiheina

Sukupuolta on totuttu ajattelemaan yksinkertaisen kaksijakoisesti: on naisia ja on miehiä. Tällainen perinteinen käsitys sukupuolesta jättää kuitenkin näkymättömäksi hyvin moninaisen sukupuolten kirjon, kuten muunsukupuoliset ja transihmiset. Kannaksessa pidettiin keskiviikkona 13.1. sukupuolen moninaisuutta, tasa-arvoa ja sukupuolivähemmistöjen asemaa koskeva paneelikeskustelu, joka veti Terijokisalin täyteen väkeä. Koulun oman väen lisäksi keskustelijoiksi oli saatu vieraita myös Kannaksen ulkopuolelta mm. Lahden Setasta.

Paneelin järjesti Kannaksen lukion tasa-arvoryhmä, jossa on mukana niin opettajia kuin vapaaehtoisia opiskelijoitakin. Kyseessä oli tämän kaikille opiskelijoille avoimen toimintaryhmän ensimmäinen tempaus. Kannaksessa periaate on, että jokainen saa olla oma itsensä, ja tasa-arvoryhmä pyrkii osaltaan toteuttamaan tätä ihannetta. Ryhmä edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta Kannaksen lukiossa ja vastustaa kaikenlaista syrjintää – sekä tietenkin kasvattaa kannaslaisista aktiivisia kansalaisia.

Ryhmän toimintaa ohjaavat tasa-arvovastaaviksi nimetyt opettajat Tarja Rousku ja Johannes Kellomäki, mutta tekemisestä ja toiminnan suunnasta vastaavat ennen muuta Kannaksen opiskelijat. Ilman heidän työpanostaan ei tätäkään tilaisuutta olisi järjestetty! Ryhmä on avoin kaikille Kannaksen lukion opiskelijoille. Tervetuloa mukaan!
Teksti: Johannes KellomäkiWP_20160113_13_26_54_Pro