Kokemuksia Tukholma tutuksi -projektista

Hejsan och hälsningar från Sverige!

Kannaksen lukion 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoita osallistui neljän päivän pituiseen Tukholma tutuksi – projektiin, jonka aikana opiskelijat käyttivät ruotsin kieltä aktiivisesti muun muassa tutustuen Järfallan lukion opiskelijoihin ja haastatellen tukholmalaisia.

Matkamme ensimmäisenä päivänä, torstaina, matkasimme junalla Järfallan lukioon noin 20 minuutin päähän Tukholman keskustasta. Tutustuimme lukion opiskelijoihin kysymällä heidän elämästään ja kiinnostuksen kohteistaan. Lisäksi seurasimme muutamia oppitunteja, kuten ruotsin tuntia.

Perjantaina osa ryhmästämme vieraili Nordiska-museossa osan suorittaessa pienimuotoisia paritehtäviä, joissa oli tehtävänä selvittää esimerkiksi suomenkielisten kirjojen saatavuus Albyn kirjastossa ja kuvata taidetta metroasemilla. Iltapäivällä oli mahdollista käydä Hallwyllska-museossa ja illalla elokuvissa.

Lauantaina suuntasimme aamupäiväksi Skansenille katsomaan eläimiä ja nauttimaan viimeisestä kokonaisesta päivästä.

Yhteinen matkamme saatiin hyvin päätökseen illallisella Gamla Stanissa koko ryhmän voimin! Kokonaisuudessaan matka oli onnistunut ja mukava kokemus! Tukholma tuli tutuksi ja kieltä pääsi käyttämään oikeassa ympäristössä!

Teksti ja kuvat : Kaisa Siitonen K16IB