Kaksi Kannaksen entistä opiskelijaa sai kutsun linnan juhliin

Tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlaan presidentinlinnaan kutsutaan jokaisesta maakunnasta kaksi ansioitunutta nuorta. Päijät-Hämeestä linnan juhliin kutsun saavat nuorisopalveluiden ehdotuksesta lahtelaiset Anton Nieminen ja Olga Klemetti. Perusteltuja ehdotuksia palkittavista henkilöistä nuorisopalveluilta pyysi ME-säätiö. Anton Nieminen valmistui ylioppilaaksi Kannaksen lukiosta vuonna 2013 ja Olga Klemetti puolestaan keväällä 2017.

Metsäkankaan alueen nuorille höntsäliikuntaa ja muuta toimintaa ohjaavan Niemisen palkitsemista ehdottivat Helena Unelius ja Reetta Möller. ME-säätiölle lähettämissään perusteluissa he kertoivat, että Nieminen huomioi aina kaikki nuoret ja muut ohjaajat jopa poikkeuksellisen kauniilla, kohteliaalla ja arvostavalla tavalla. Uneliuksen ja Möllerin mukaan Nieminen osaa myös hyvin rakentavasti ratkoa nuorten välisiä kahnauksia ja erimielisyyksiä sekä ohjata nuoria omaan ajatteluun ja sen avartamiseen.

Maksutonta joulupukkipalvelua vähävaraisille lapsiperheille ja mielenterveysyksikölle tarjonneen Klemettin palkitsemista ehdottanut Anu Siiteri kirjoitti perusteluihinsa, että Klemetti on jakanut uskomattoman paljon hyvää ikäihmisille, lapsiperheille ja vertaisilleen. Siiteri mainitsi myös Klemettin ylläpitämän narikkatyttö-blogin, jonka hän toivoo auttavan ja antavan toivoa vaikeista elämäntilanteista ponnistaville nuorille.

Kahta ehdotusta jokaisesta maakunnasta pyytäneen ME-säätiön yhtenä tavoitteena on vähentää lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä ja eriarvoistumista Suomessa. Säätiö on alun perin Supercell- ja Sumea-peliyrityksistä tunnetuiksi tulleiden Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan perustama. Säätiö on rekisteröity keväällä 2015.

Lähde: Lahti intra