Namikolinx on Kannaksen lukiosta

Kannaksen lukion abiturientti Miranda Rönnberg eli Namikolinx on ollut tekemässä yhteistyötä Microsoft Worldin kanssa, esiintynyt Japanin televisiossa ja Tubeconin päälavalla. Annetaan Mirandan itsensä kertoa, mistä tässä kaikessa oikein on kyse:

Kuvailin omia videoita jo päiväkodissa, tosin vain kameraan ja poistin ne sitten tilan loppuessa, kunnes ensimmäisellä luokalla äitini näytti minulle minun ensimmäisen videoeditointiohjelmani. Osasin ensinäkemältä käyttää sitä jo sujuvasti. Siitä lähtien olen kuvannut ja editoinut videoita lähes aina vapaa-ajallani. Pidin aktiivisesti montaa blogia, joissa oli kuvatarinoita ja kuvia kiinnostuksenkohteistani, eli suurimmaksi osaksi leluistani ja myöhemmin keräilynukeistani.

Ala-asteen jälkeen kiinnostuin Youtubesta. Aloinkin tekemään videoita nykyiselle kanavalleni (Namikolinx) 2014 keväällä, tosin melko epäaktiivisesti. Aluksi en puhunut mitään ja välttelin naamani näyttämistä, mutta sitten rohkaistuin ja opettelin puhumaan kameralle. Se oli todella vaikeaa minulle, sillä olin todella ujo ja alussa puheeni olikin hiljaista outoa piipitystä. Videot olivat vieläkin oikeastaan omaksi ajanvietteeksi ajattelematta seuraajia, jotka olivat suurimmaksi osaksi blogini lukijoita. Ajattelin, ettei ketään nämä kuitenkaan kiinnostaisi, koska olen niin ”kummallinen”.

Sitten säikähdin, kun yksi videoistani saikin suuren määrän näyttökertoja, enkä edes ollut niin tyytyväinen siihen videoon. Siinä kohtaa heräsin, etten teekään näitä videoita tyhjälle yleisölle, vaan siellä oikeasti joku voi katsoa sitä ja jopa pitää siitä sen verran, että vaivautuu seuraamaan. Olin tähän asti aika ajattelemattomasti ja hutiloiden tehnyt videoni, enkä ollut yhteenkään tyytyväinen. Siksipä vasta tässä kohtaa säikähdettyäni aloin kehittämään kanavaani ja videoitani nopeaan tahtiin. Olin niin innoissani – juuri tätä minä haluan tehdä.

Sen jälkeen on tapahtunut vaikka ja mitä! Olen tullut yhdeksi Demin tubettajaksi ja heidän kauttaan olin esimerkiksi tekemässä Microsoftin kanssa yhteistyötä syksyllä 2017. Sain kokeilla siellä mm. Hololens-nimistä lisättyä todellisuutta. Olen ollut nolaamassa itseni Tubeconin päälavalla, naamani on päätynyt lehtien sivuille, olen saanut paljon uusia tuttavuuksia, sekä olen voittanut yhden japanilaisten järjestämän asukilpailun, jonka vuoksi olin lokakuussa Tokiossa heidän tv-ohjelmansa kuvauksissa.

Paljon muutosta on tapahtunut , mutten vieläkään ole täysin tyytyväinen videoihini. Huomaan vain virheet, joita voi koettaa parantaa seuraavassa videossa. Pyrin tekemään aina seuraavasta videosta edellistä paremman. Eniten ehkä pidän siitä, että saan itse päättää, mitä teen, joten kanavani sisältö on aika monipuolinen. Voi vain tehdä sitä, mistä pitää ilman, että joku on arvioimassa. Kaikista parasta videoiden teossa on se, kun joku pitää huumoriani hauskana, nauraa huonoille vitseilleni, tulee paremmalle päälle tai hymyilee. Oli se sitten vaikka sen takia, että olen niin hassun näköinen tai sitten siitä, että sanoin oikeasti jotain hauskaa.

Miranda sosiaalisessa mediassa:

youtube: (Namikolinx): https://m.youtube.com/channel/UCcfNwEVIzFUfveChkmTfsDQ

instagram: (@Namikolinx): https://www.instagram.com/namikolinx/

snapchat: (@namiko_kawaii)

twitter: (@xNamikox): https://twitter.com/xNamikox?s=09