Kannaksen lukio näyttävästi mukana Lahti Fringe Festivalissa 4–7.9.2019

Kannaksen lukio on mukana tänäkin vuonna kansainvälisessä taidetapahtumassa Lahti Fringe Festivalissa. Työpajoja, esityksiä, teoksia on aloitettu työstää jo ennen kesälomaa. Pääset tutustumaan tapahtumaan jo nyt https://lahtifringe.fi/. Sieltä löytyvät myös Kannaksen lukion taiteellinen toiminta työpajoineen ja esityksineen. (Ohjelmahausta kts: Lanunaukio, Taide, Työpajat, Teatteri, Sanataide, Lapsille, Katutaide).

Kannaksen lukion toimipiste on Lanunaukiolla ke 4.-pe 6.9. klo 9-14 (osa työpajoista klo 10-13). Lanunaukiolla on mm. kasvomaalauspaja, syötävät muotokuvat -paja, kuvituspaja, taidekahvila. Tule kokeilemaan, kuinka suuren jättisaippuakuplan voit saada aikaan!

Teatterikurssin opiskelijat esittävät non-stop runoja, monologeja ja tekstejä Lanunaukiolla ke 4.9.-pe 6.9. klo 10-13. Dooroomissa, Rautatienkatu 20 ,Taidevideotyöpajassa tehdään kokeellisia taidevideoita Kannaksen lukion elokuvakerronnan opettajan opastuksella. Lisäksi elokuvan opiskelijat dokumentoivat neljän päivän aikana tapahtumaa.

Seinämaalausryhmäläiset maalaavat koulun pihalla Malskin edustalle tilattuja seinämaalauslevyjä ke 4.9. ja to 5.9. Seinämaalaukset kiinnitetään pe 6.9. klo 10-12 Malskin metalliaitaan (Päijänteenkatu 9), tapahtumaa voi tulla seuraamaan paikan päälle.

Tule sinäkin maalaamaan hyönteisiä ja kasveja Rautatienkatuun! Kannaksen lukion nykytaiteen kurssin opiskelijat ohjaavat ja opastavat paikan päällä ke 4.9. ja pe 6.9. klo 9-11.

Lauantaina 7.9. osa opiskelijoistamme kiertää ns. “kulttuuripassilla” Lahti Fringen taidekohteissa aamupäivällä. La 7.9. on tapahtuman huipentumapäivä. Tuolloin Kaupungintalon puistossa tapahtuu myös…

Toimintaamme ovat tukeneet tapahtumassa mm. Stark Suomi Oy, RTV-Yhtymä Oy, Lahden kaupunki, Lahen Tori, KinoIiris Oy – Päijät-Hämeen Elokuvakeskus ry, Lahden Museot.

Lämpimästi kaikki tervetuloa yksin, yhdessä, ryhmässä, ystävien kesken tai koko perheen voimalla!

Kannaksen lukion Lahti Fringe Festival työryhmä:

Taina Laakkonen
Vantte Lindevall
Ninni Parviainen
Leena Valtonen

 

teksti Leena Valtonen
kuvat Taina Laakkonen & Leena Valtonen