Tykätään ympäristöstä!

Ensi viikon sankari on YMPÄRISTÖMME. Viikon aikana aihetta juhlaan on niin paikallisella kuin valtakunnallisella sekä myös kansainvälisellä tasolla.

  • Lahden ja ympäristökuntien alueella seudullista Ympäristöviikkoa vietetään 16.-22.9.2019 Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa ja Sysmässä teemalla Ravinto – Sinä olet osa ketjua.
  • Ilmoittaudu mukaan Ympäristöviikolle

Voit osallistua järjestämällä kaikille avoimen yleisötapahtuman, yhteisösi oman tapahtuman tai teemapäivän, tai vaikka viettämällä viikkoa yksin tai kaveriporukassa.

Lukiomme Kuvataide- ja muotoilulinjan opiskelija Niko Raita voitti viime keväänä tämän syksyn Ympäristöviikon julistekilpailun. Nikon juliste pureutuu ravinnon keskeisiin kysymyksiin ja ilmentää moniulotteisesti teemaa Ravinto – Sinä olet osa ketjua

  • Ensi viikko on myös Päijät-Hämeen ravitsemusviikko.

Ravitsemusviikolla jokainen voi tehdä pieniä ja hyviä ruokatekoja itselleen ja toisille. Syö itse ja houkuttele muitakin kasvisaterialle. Nyt sadonkorjuuaikaan ruokavalioon on helppo lisätä tuoreita vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja. Kun jokaisella aterialla on mukana kourallinen kasviksia, on puolen kilon kasvismäärä päivässä taattu.

  • Euroopan tasolla ensi viikko on Euroopan liikkujan viikko. Nyt ylös, ulos ja metsää, puistoon, rannalle, joelle tai joutomaalle kävellen, pyöräillen, samoillen tai soutaen. Euroopan liikkujan viikko huipentuu Auton vapaapäivään 22.9. ja miksei myös se koske mopojakin; joten jätetään moottoriajoneuvot viikon viimeisenä päivänä lepoon.
  • Ja voit ihan vaan tykätä ympäristöstäsi, jos et muuta ehdi tai keksi! Näinkin osallistumalla seudulliseen Ympäristöviikkoon voit osoittaa ympäristöasioiden tärkeyden ja arvostuksesi luontoa kohtaan!
  • VINKKEJÄ: PIENIÄ HYVIÄ JA HELPPOJA ARJEN TEKOJA YMPÄRISTÖN HYVÄKSI

Tekstikooste: Leena Valtonen