Yrittäjyysryhmäläisiä TUNNE TYÖ -tapahtumassa Kauppakeskus REDISSÄ 7.11. 2019

Tunne Työ @REDI oli Tunne Työ -hankkeen päätöstapahtuma torstaina 7.11.2019. Tapahtuman aamupäivän aikana hankelukioiden opiskelijat pääsivät pelaamaan REDIin ja sen lähiympäristöön työelämäaiheista Seppo-peliä. Iltapäivän seminaarissa julkistettiin hankkeen tulokset ja kuultiin lukioiden työelämälähtöisistä toimintavoista.

Lahdesta tapahtumassa mukana olivat kaikki lukiot, niin myös Kannas. 35 nuorta yrittäjyydestä kiinnostunutta kannaslaista opettajiensa Leenan ja Jarin kanssa matkasivat linja-autolla Helsingin Kalasatamaan lukiolaisten suureen yrittäjyystapahtumaan Tunne Työ. Linja-auto tosin oli myöhässä oven jäätymisen takia, tilatut eväät vaihtuivat vahingossa…

Kaikista aamun vastoinkäymisistä huolimatta päästiin kuin päästiinkin vihdoin perille. Lukiolaisille suunnattuun työelämätapahtumaan oli tullut yli 2000 lukiolaista opettajineen. Kauppakeskus oli kuitenkin niin laaja pinta-alaltaan, että tungosta ei näyttänyt olevan. Etu-Töölön neuvokkaat lukiolaisyrittäjäpojat opastivat kannaslaiset pääinfopisteeseen. Ilmoittautumisen ja peliohjeiden jälkeen 4-5 hengen opiskelijaryhmät lähtivät kiertelemään REDIN eri tiloihin ja kerroksiin sijoitettuja pelauspisteitä.

Tapahtuman rakentamisessa oli mukana opiskelijoita kuudesta lukiosta; Tapahtuman tuotantokurssilla nuoret saivat olla mukana toteuttamassa tapahtumaa muille lukiolaisille. Tapahtumassa oli myös mukana yhteistyökumppaneita, jotka pitivät tehtävärasteja ja kauppakeskuksen lavalle nousi haastateltavaksi mielenkiintoisia henkilöitä kertomaan opiskelu- ja urapoluistaan.

Rastien tarkoitus oli herättää nuorten kiinnostusta yrittäjyyteen, sen moninaisiin eri vaihtoehtoihin sekä muotoihin sekä auttaa ymmärtämään yrittäjyyden kasvavaa merkitystä nyt ja tulevaisuudessa. Rasteilla pääsi tutustumaan muun muassa 4H:n toiminnan eri mahdollisuuksiin ja palkkatyötehtäviin lukio-opintojen ohessa. Ainakin meidän opiskelijamme pitivät tapahtumaa onnistuneena ja jotkut saivat jopa työtarjouksia.

Tapahtuman päättymisen jälkeen sonnustauduttiin tuttuun linja-autoon. Kotimatkalla maistuivat hankitut lisäeväät. Linja-auton kuljettaja sai myös hyvät kiitokset taitavasta ja turvallisesta ajostaan. Kokonaisuudessaan yrittäjyyspäivä oli onnistunut ja mieleenpainuva.

REDI/Tunne työ

Seuraa #tunnetyö

https://www.facebook.com/tunnetyo/

https://twitter.com/TunneTyo

 

Leena Valtonen