Maailmanpyörässä-runokilpailu yli 16-vuotiaille kirjoittajille

Kustannusosakeyhtiö Teos ja Suomen evankelis-luterilainen kirkko järjestävät yhteisen lastenrunokilpailun. Maailmanpyörässä-kilpailu käynnistyy 1. helmikuuta ja päättyy 31. toukokuuta 2021.

Runojen ja lorujen toivotaan käsittelevän erilaisia katsomuksia ja kulttuureja, sitä miten ne voivat kohdata lapsen elämysmaailmassa −leikillisyyttä, monikielisyyttä ja moniäänisyyttä, joka syntyy, kun kohtaa toisen tai kun saa kertoa itsestään toiselle. Kirjoituskilpailu on avoin kaikille yli 16-vuotiaille kirjoittajille. Siihen voi osallistua enintään viidellä suomenkielisellä runolla.

Teos julkaisee kilpailun parhaimmistosta kuvitetun Maailmanpyörässä-lastenrunokirjan helmikuussa 2022. Lisäksi voittaja saa palkinnokseen 2 000 euroa, toiseksi tullut 1 000 euroa ja kolmanneksi tullut 500 euroa.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Silja Järventausta ja Tomi Kontio, Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n toiminnanjohtaja Marja Laine, Kirkkohallituksen varhaiskasvatuksen asiantuntija Ilkka Tahvanainen sekä Teoksen kustannuspäällikkö Maarit Halmesarka.

Hyppää mukaan värikkääseen pyörään, ihaile ja ihmettele omaa ja toisen näköalaa! Maailmanpyörään mahtuu koko maailma: sinä, minä, me.

Lisätietoja: Maarit Halmesarka, maarit.halmesarka@teos.fi, puh. 044 3021 220
Osallistumisohjeet Teoksen nettisivuston ajankohtaispalstalla.