Ohjeita uudelle oppivelvolliselle lukiolaiselle

Hei Kannaksen lukioon valittu uusi opiskelija – sekä ylpeä huoltajasi myös!

Onneksi olkoon! Olet saanut opiskelupaikan Kannaksen lukiosta. Täällä otamme sinut iloiten vastaan! Olet todella tervetullut meille opiskelemaan ja kasvamaan nuoresta aikuiseksi.

Lisäksi pääset mukaan kokemaan historiallisen hetken, kun Kannaksen lukio ja Tiirismaan lukio elokuussa 2022 yhdistyvät Lahden lukio Gaudiaksi. Yhdistymisen myötä sinunkin käyttöösi tulee muun muassa upouusia moderneja tiloja sekä Suomen laajin opintotarjotin.

Etsi omasta sähköpostiosoitteestasi, jonka olet Opintopolkuun ilmoittanut, rehtorin Sinulle lähettämä hyväksymiskirje. Lue se ja palaa sitten tähän artikkeliin lukemaan yksityiskohtaisempia ohjeita.


Tietokoneen saaminen ja Wilma-tunnus

Koska sinun ikäluokkasi on ensimmäinen sukupolvi, jolla toisen asteen opinnot kuuluvat oppivelvollisuuteen, saatte tietokoneet ja oppimateriaalit käyttöönne ilmaiseksi.

Tietokoneet jaetaan teille ensimmäisenä koulupäivänä eli 11.8. Tietokoneen asianmukainen käyttäminen ja säilyttäminen on sinun ja huoltajasi vastuulla. Siksi tietokoneesta tehdään käyttösopimus, jonka huoltajasi allekirjoittaa sähköisesti 9.8. klo 15 ja 10.8. klo 24 välisenä aikana eli juuri ennen ensimmäistä koulupäivää.

Jotta sähköinen allekirjoitus on mahdollista tehdä tuolloin, sitä ennen eli kesän aikana on huolehdittava seuraavista asioista:

  1. Kirjaudu Wilmaan, jotta varmistut siitä, että Wilma-tunnuksesi toimii. Jos tulet Lahden kaupungin peruskoulusta, Wilma-tunnuksesi pysyy voimassa sellaisenaan. Jos tulet muualta, saat muutaman päivän sisällä sähköpostiisi uuden Wilma-tunnuksen.
  2. Täytä Wilmassa Opiskelijailmoitus. Se löytyy Wilmasta kohdasta Lomakkeet -> Opiskelijailmoitus. Wilmaa on käytettävä selaimella, ei mobiilisovelluksella. Täytä/korjaa/päivitä Opintopolusta siirretyt henkilö- ja yhteystiedot huolellisesti huoltajasi kanssa. Erityisen tärkeää on täyttää huoltajien sähköpostiosoitteet oikein.
  3. Huoltajasi täytyy luoda huoltajatunnuksensa uudelleen, tulitpa lahtelaisperuskoulusta tai muualta. Tässä ohjeet huoltajalle, miten tunnus luodaan vahvan suomi.fi-tunnistautumisen avulla. (Jos huoltajalla on jo Wilma-tunnus toiselle huollettavalle, joka on Lahden kaupungin peruskoulussa tai lukiossa, tunnusten yhteen liittämisen ohjeet alkavat toisesta kappaleesta.)
  4. Opettajien ensimmäisenä työpäivänä eli 9.8. uusi ryhmänohjaajasi tekee huoltajallesi allekirjoituskutsun, jonka huoltajasi saa siis 9.8. klo 15 mennessä sähköpostiinsa. Hyvä huoltaja, sähköinen allekirjoitus vastaa allekirjoitusta. Mikäli henkilö- ja yhteystiedoissa on virheitä, pyydä huollettavaasi kirjautumaan uudelleen Wilman Opiskelijailmoitus-lomakkeelle ja korjaamaan tiedot.

Näin ollen huoltajasi pääsee sähköisesti allekirjoittamaan sekä opiskelijailmoitukseen ilmoittamasi henkilötiedot että laitteen käyttösopimuksen, jotta sinä voit saada tietokoneen ensimmäisenä lukiopäivänäsi 11.8. Se on tärkeää, koska heti ensimmäisenä päivänä luodaan käyttäjätunnuksia ja harjoitellaan oppimateriaalilisenssien käyttöönottoa.

 

Koulumatkatuki

Koulumatkatukihakemuksia voi tuoda lukion kansliaan 3.8. alkaen. Mikäli hakemusta ei tuo hyvissä ajoin, ensimmäisen päivän koulumatkaa ei ole mahdollista saada ilmaiseksi. Koulumatkatukiasioita linjaa Kela. Katso ohjeet Kelan sivuilta ja tulosta ja täytä lomake. Opiskelijan täytyy itse tuoda lomake lukion kansliaan. Kanslia palvelee 3.8. alkaen klo 8-15. (puh. 044 416 2840)

 

Lukuvuoden aloitus

Tavataan 11.8. klo 9.00 Terijokisalissa! Ota riittävän iso reppu tai kassi mukaan! Vaikka se aamulla olisikin tyhjä, iltapäivällä tarvitset sitä lukiolaisen tärkeintä opiskeluvälinettä eli tietokonettasi varten.

Ensimmäistä lukuvuottasi innokkaasti valmistellen

rehtorit Jyrki Rosti ja Hanna Luttinen