Koronaturvallisuus – Kannaksen lukion ohjeet

Lukiolaisilla on tällä hetkellä voimassa vahva maskisuositus.

Pandemiatilanteen vuoksi lukioon ei voi tulla, mikäli opiskelijalla on vähänkään hengitystieoireita: kuumetta, yskää, nuhaa, hengenahdistusta.

Oireiden alettua

1. Opiskelija/huoltaja laittaa ryhmänohjaajalle sekä jakson aineenopettajille viestin tilanteesta.

2. Opiskelija ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon, ks. Lahden kaupungin ohjeet ja toimii terveysviranomaisen ohjeiden mukaisesti (oirearvio omaolo.fi ja päivystysapu puh. 116117)

3. Mikäli opiskelija on määrätyssä karanteenissa tai vain lieväoireinen eli työkykyinen, huoltaja/opiskelija merkitsee Wilmaan poissaolon ruskealla koodilla “koronavarotoimi”. Tällöin opiskelijan odotetaan opiskelevan etänä mahdollisimman reaaliaikaisesti. Opiskelija itse päättelee oppimisalustalta, mitä tehtäviä hänen on tehtävä. Jos näin ei tapahdu, opettaja voi merkitä poissaolon luvattomaksi.

4. Jos vointi on niin huono, ettei jaksa opiskella kotoa käsin, poissaolo on merkittävä terveyssyyksi.

5. Opiskelija voi palata lähiopetukseen, kun koronaviruksen mahdollisuus on suljettu pois testillä. Tosin jos oireet häviävät täysin ennen testiä/testitulosta, lähiopetukseen voi palata.

TÄRKEÄÄ MYÖS

 1. Jokainen huolehtii hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
 2. Turvavälejä pidetään aina, kun mahdollista.
 3. Jokainen desinfioi kätensä ruokajonossa ennen yhteisiin ottimiin koskemista.
 4. Riskimaista saapuneille (myös lomamatkat!) karanteeni Ulkoministeriön ohjeiden mukaisesti. (Lukio ei tällä hetkellä myönnä lomia riskimaihin matkustamista varten.)

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

 1. ”Kurkussa on vain vähän karhea tunne. Voinko tulla oppitunneille?”
 • Seuraa oloasi hetken aikaa, ja jos aamuinen kurkun käheys tmvs. ei poistu, jää kotiin ja tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi ja toimi ohjeiden mukaan. Tilanteesta viesti ryhmänohjaajalle.
 1. ”Perheenjäseneni on vähän kipeä ja joutuu menemään koronatestiin. Voinko minä tulla lukioon?”
 • Kyllä. Karanteeniin jää vain se, jolla on oireita, ellei kyseessä ole erittäin vahva koronaepäilys eli lähikontakti vahvistetusti tartunnan saaneeseen.
 1. ”Voisinko opiskella varmuuden vuoksi etänä kotoa käsin, koska kuulun riskiryhmään?”
 • Vain jos sovitaan täysin itsenäisistä kurssisuorituksista. Tule neuvottelemaan tilanteesta apulaisrehtorin kanssa.
 1. ”Voisinko opiskella pari päivää etänä, koska olisi erittäin tärkeää, että pysyn nyt terveenä ensi viikolla toteutettavan muun tutkimuksen/sairaudenhoidon toteutumisen turvaamiseksi?”
 • Lyhyet poissaolot anotaan normaalin käytännön mukaisesti Wilman poissaoloanomuslomakkeella