Eväät menestykseen!
Kannas kannustaa! –Tervetuloa

Opiskelijaksi Kannaksen lukioon

• Hakeminen

• Hae lukiopaikkaa yhteishaussa 23.2. – 7.4.2021 klo 15.00 mennessä täyttämällä yhteishakulomake osoitteessa www.opintopolku.fi.
    • Täytä lisäksi Lahden kaupungin lukioiden sähköinen ainevalintakortti.
    • Erityislinjoille haettaessa tutustu lisäksi linjakohtaisiin hakuohjeisiin.
    • Yhteishaussa voit hakea viiteen opiskelupaikkaan. Kaikki viisi hakutoivetta kannattaa käyttää.
    • Hakutoivejärjestys on sitova, joten mieti järjestys tarkkaan.
    • Opiskelijat valitaan hakutoivejärjestyksen mukaan sekä lukuaineiden keskiarvon mukaisessa järjestyksessä, lukuaineiden minimikeskiarvo 7,0.*)
    • Lukioiden erityislinjoille pääsyyn vaikuttavat lisäksi menestyminen valintakokeessa, harrastuneisuus ja lisänäytöt.
    • Mahdolliset pääsykokeet järjestetään huhti-toukokuussa.

Katso myös Lahden lukiokoulutuksen sähköinen esite!

• Yhteishaun tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Tieto yhteishaun tuloksista julkaistaan Opintopolussa ja lukioiden verkkosivuilla aikaisintaan to 17.6.2021. Opiskelupaikka on otettava vastaan Opintopolussa.

Hyväksytty opiskelija saa 17.6. sähköpostiinsa rehtorilta kirjeen, jossa on tarkat toimintaohjeet. Valitut uudet opiskelijat ilmoittavat sähköisellä lomakkeella 17.-20.6. ainevalintansa ensimmäiselle opiskeluvuodelle. Koronatilanteen vuoksi ilmoittautuminen lukioon järjestetään jälleen kesällä 2021 pelkästään sähköisesti.

Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 1.7.2021. Jos et aio ottaa opiskelupaikkaa vastaan, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä rehtorille (jyrki.rosti@lahti.fi).

Ensimmäinen lukuvuotesi Kannaksen lukiossa alkaa keskiviikkona 11.8.2021 klo 9.00.

• Hakeminen yleislinjalle

Valinta yleislinjalle tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella.
    Tutustu yleislinjaan linjan omilla sivuilla. Täytä yhteishakulomake osoitteessa www.opintopolku.fi sekä sähköinen ainevalintakortti.
  • Hakeminen kuvataide- ja muotoilulinjalle

Kuvataide- ja muotoilulinjalle valitaan peruskoulun päättötodistuksen ja valintakokeen perusteella.

Tarkemmat ohjeet kuvataide- ja muotoilulinjan sivulla.

• Hakeminen ib-linjalle

Tutustu hakuohjeisiin tästä.

Lisätietoa IB-linjasta linjan omilta sivuilta.

• Information in English for IB applicants
    Please, see  our IB in English page.
  • Lomakkeita hakijalle ja opolle

Uuden opetussuunnitelman mukaisia suunnittelulomakkeita työstetään vielä.