Eväät menestykseen!
Teatteriopintoja
Kansainvälisyystoimintaa
Kannas kannustaa! –Tervetuloa

Hae keväällä 2022 Lahden lukio Gaudiaan!

Elokuussa 2022 Kannaksen ja Tiirismaan lukiot yhdistävät voimansa ja osaamisensa. Syntyy uusi Lahden lukio Gaudia.

Kevään 2022 yhteishaussa haetaan suoraan Lahden lukio Gaudiaan. Lahden lukio Gaudia sijaitsee uudella Paavolan kampuksella, kaupunginteatterin ja -kirjaston vieressä.  Kampuksella on nykyaikaiset ja uusinta tekniikkaa hyödyntävät tilat: suuri liikuntahalli, taidesiipi ArtHouse, äänitysstudio, laboratorioita, bändikämppiä, kuntosali, kahvila, ryhmätyötiloja, opiskelijoiden olohuoneita ja taukoliikuntavälineitä. Aloituspaikkojen määrät sekä yleislinjoilla, että erityislinjoilla säilyvät ennallaan.

Yleislinja 360

IB-linja 30-34

Musiikkilinja 35

Kuvataide- ja muotoilulinja 31

Lahden lukio Gaudiassa on yksi päähenkilö: opiskelija. Kaiken toiminnan lähtökohta on se, että opiskelijan on hyvä olla ja opiskella. Hyvinvoiva opiskelija kykenee saavuttamaan omat tavoitteensa – ja myös ylittämään niitä. Gaudiassa opiskelija kasvaa oman oppimisensa ja osaamisensa asiantuntijaksi ja rohkaistuu luomaan omannäköisiä unelmia.

Gaudialle ollaan rakentamassa parhaillaan uusia nettisivuja, ja voit myös pian seurata Gaudiaa somessa! Keskiviikkona 12.1. klo 15.00 (hakijat) ja 18.00 (myös vanhemmat) järjestetään esittelytilaisuus Lahden lukio Gaudiasta.

Erittäin osaava ja innokas henkilökunta on valmiina ottamaan ensimmäiset gaudialaiset vastaan. Tule – tulevaisuutesi luo!

• Hakeminen

• Hae lukiopaikkaa yhteishaussa 22.2. – 22.3.2022 klo 15.00 mennessä täyttämällä yhteishakulomake osoitteessa www.opintopolku.fi. (HUOM! Opintopolussa valittava hakukohteeksi “Kannaksen lukio”, sillä järjestelmä ei tunnista lukiota, joka ei vielä ole olemassa.)
    • Täytä lisäksi Lahden kaupungin lukioiden sähköinen ainevalintakortti.
    • Erityislinjoille haettaessa tutustu lisäksi linjakohtaisiin hakuohjeisiin.
    • Yhteishaussa voit hakea seitsemään opiskelupaikkaan.
    • Hakutoivejärjestys on sitova, joten mieti järjestys tarkkaan.
    • Opiskelijat valitaan hakutoivejärjestyksen mukaan sekä lukuaineiden keskiarvon mukaisessa järjestyksessä, lukuaineiden minimikeskiarvo 7,0.*)
    • Lukioiden erityislinjoille pääsyyn vaikuttavat lisäksi menestyminen valintakokeessa, harrastuneisuus ja lisänäytöt.
    • Mahdolliset pääsykokeet järjestetään huhti-toukokuussa.
  • Yhteishaun tulosten julkistaminen ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Tieto yhteishaun tuloksista julkaistaan Opintopolussa ja lukioiden verkkosivuilla aikaisintaan 16.6.2022. Opiskelupaikka on otettava vastaan Opintopolussa.

Hyväksytty opiskelija saa 16.-17.6. sähköpostiinsa rehtorilta kirjeen, jossa on tarkat toimintaohjeet.

Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 30.6.2022. Jos et aio ottaa opiskelupaikkaa vastaan, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan siitä rehtorille (jyrki.rosti@lahti.fi).

• Hakeminen yleislinjalle

Valinta yleislinjalle tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella.
    Tutustu yleislinjaan linjan omilla sivuilla. Täytä yhteishakulomake osoitteessa www.opintopolku.fi sekä sähköinen ainevalintakortti.
  • Hakeminen kuvataide- ja muotoilulinjalle

Kuvataide- ja muotoilulinjalle valitaan peruskoulun päättötodistuksen ja valintakokeen perusteella.

Tarkemmat ohjeet kuvataide- ja muotoilulinjan sivulla.

• Hakeminen ib-linjalle

Tutustu hakuohjeisiin tästä.

Lisätietoa IB-linjasta linjan omilta sivuilta.

• Information in English for IB applicants
    Please, see  our IB in English page.
  • Lomakkeita hakijalle ja opolle

Uuden opetussuunnitelman mukaisia suunnittelulomakkeita työstetään vielä.