IB-lukion oppiaineet on jaettu kuuteen ryhmään. Opiskelija tulee valita yksi oppiaine ryhmistä 1-5. Kuudennen aineen voi valita ryhmästä 6 tai vaihtoehtoisesti ryhmästä 3 tai 4. Kannaksen lukiossa tarjolla ovat seuraavat oppiaineet:
- Ryhmä 1, äidinkieli: suomi, englanti tai opiskelijan oma äidinkieli osittain itsenäisesti opiskeltuna
- Ryhmä 2, vieraat kielet: englanti B ja aloittava espanja, vain SL (Muita lyhyitä kieliä kuten saksa, ranska tai venäjä voi opiskella lukujärjestyksen sallimissa puitteissa kansallisella puolella.)
- Ryhmä 3, humanistiset ja yhteiskuntatieteelliset aineet: historia, taloustieto (Economics), ympäristötiede (Environmental Systems and Societies) vain SL
- Ryhmä 4, kokeelliset tieteet: biologia, kemia, fysiikka, ympäristötiede
- Ryhmä 5, matematiikka: HL ja SL-tasot
- Ryhmä 6, taiteet ja valinnaisaineet: kuvataide TAI toinen aine ryhmästä 3 tai 4
IB-aineet jaetaan HL (higher level) ja SL (standard level) oppimääriin. SL aine sisältää vähintään 150 opetustuntia ja HL vähintään 240 tuntia. Oppilaan tulee valita 3 HL ainetta ja 3 SL ainetta. Myös seitsemäs aine on mahdollinen mutta ylimääräisen aineen valintaa kannattaa tarkasti harkita, koska valmistuminen kuudellakin aineella menestyksekkäästi edellyttää huomattavaa työmäärää. Kaikille pakollisia valintoja ovat äidinkieli ryhmästä 1 ja jokin toinen kieli. Jos valitsee sekä suomen että englannin 1. ryhmästä, ei 2. ryhmästä tarvitse välttämättä tehdä valintaa. Jokin matematiikan taso ryhmästä 5 on myös valittava. Pakolliset valinnat voivat olla joko HL tai SL tasoisia. IB-ainevalinnat tehdään tyypillisesti Pre-vuoden helmi- ja maaliskuun aikana.
Varsinaisten oppiaineiden lisäksi kaikki IB-opiskelijat suorittavat IB-lukion ydinopinnot. Ne koostuvat kolmesta eri osakokonaisuudesta:
- Laaja tutkielma (extended essay) jostain IB-oppiaineesta, tutkielman laajuus on maksimissaan 4000 sanaa ja sen laatimisessa noudatetaan akateemisia tutkimus- ja kirjoitustapoja.
- Tietoteorian kurssi (theory of knowledge), kurssilla tutkitaan tiedon luonnetta eri tieteenaloilla sekä harjoitetaan kriittistä ajattelua.
- Kansalaistoiminta (CAS), opiskelijat osallistuvat vapaaehtoistyöhön, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, luovaan toimintaan ja liikuntaan. CAS-projektit sisältävät tyypillisesti myös koulun ulkopuolista toimintaa.
IB:n itsenäisissä työtavoissa korostuu esimerkiksi lähdeviittausten tärkeys. Tässä linkissä on tarkempaa tietoa opiskelun yleissäännöistä, suoritusvaatimuksista ja periaatteista sekä sanktioista koskien esimerkiksi plagiointia.