Lukion kulttuuriohjelma käyntiin syksyllä

Ensi lukuvuonna pyörähtää käyntiin odotettu uutuus, lukion kulttuuriohjelma. Lahden kaupungin lukioiden opiskelijat saavat ohjelman myötä merkittäviä etuja:

  • Historialliseen museoon, taidemuseoon, radio- ja tv-museo Mastolaan ja Hiihtomuseoon lukiolaisten pääsymaksu on 1 euro vain ensimmäisellä kerralla, sen jälkeiset käynnit ovat maksuttomia.
  • Lahden kaupunginteatterin omien puhenäytelmien lukiolaislippu maksaa 8 euroa. Lippu tulee hankkia teatterin omasta lipunmyynnistä.
  • Sinfonia Lahti tarjoaa lukiolaisille liput 5 euron hintaan kolme kertaa ensimmäisen opiskeluvuoden aikana, sen jälkeen normaali opiskelijahinta on 8 euroa. Lippu tulee hankkia Sibeliustalon lipunmyynnistä. Tarjous ei koske Sibeliusfestivaalia eikä elokuun aloituskonserttia.
  • Lahden kaupunginkirjasto tarjoaa ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tiedonhaun opetusta ja kirjaston monipuolisten mahdollisuuksien (esim. musiikkistudio) esittelyä.
  • Elokuvateatteri Kino Iiriksen lukiolaislippu maksaa 7 euroa.

Tämä kaikki on siis hyödynnettävissä elokuusta lähtien. Lukion kulttuuriohjelma luotiin nuorisovaltuuston ehdotuksen pohjalta, ja sitä on kehittänyt Lahden kaupungin perusopetuksen kulttuurikoordinaattori Susanna Koponen yhteistyössä eri kulttuurilaitosten ja opettajien kanssa.