Flippauspäivät 9. – 10.11.

Lahdessa järjestetään lukio-opintojen Flippauspäivät 9. – 10.11. Sana flippaus tulee englanninkielisestä käsitteestä flipped learning, joka tuttavallisemmin tunnetaan yksilöllisenä oppimisena.

Tapahtumaan osallistuvat kaikki Lahden kaupungin lukio-opettajat sekä aineenopettajia eri puolelta Suomea. Parinsadan opettajan tapahtumasta halutaan tehdä osin nyt myös opiskelijoiden tapahtuma. Koska kaikki 2200 Lahden kaupungin lukiolaista ei mahdu samaan tilaa, niin opiskelijoille järjestetään mahdollisuus seurata keskustelua YouTube liven välityksellä.

Tässä opiskelijoiden Flipventuresiksi nimetyssä live-toteutuksessa kuullaan yksilöllisen oppimisen asiantuntijoina matematiikan lehtori Pekka Peuraa ja arviointitutkija Najat Ouakrim-Soiviota. Opiskelijoita kannustetaan ennalta lähettämään kysymyksiä, mikäli heitä askarruttaa jokin asia yksilöllisessä oppimisessa tai oppimisen arvioinnissa tai he haluavat kertoa oman kokemuksensa yksilöllisestä oppimisesta. Opiskelijat seuraavat keskustelua torstaina 9.11. klo 10.00 – 10.45 luokissa videotykiltä kyseisen tunnin opettajan kanssa ja pääsevät myös osallistumaan chatin välityksellä.

Opettajien työpajapäivänä perjantaina 10.11. keskustellaan muun muassa eri oppiaineiden yksilöllisestä oppimisesta sekä vuorovaikutteisten opetusvideoiden ja itsearviointitestien hyödyntämisestä ja kehittämisestä.