Seudullinen ympäristöviikko Kannaksen lukiossa

Seudullista ympäristöviikkoa vietetään 14.-20.9.2020 teemalla Vaatteet – Vaate on valinta. Vaatteet ja tekstiilit ovat jokapäiväinen asia, jolla on erilaisia ympäristövaikutuksia. Kannaksen ala-aulassa oleva näyttely herättelee pohtimaan esimerkiksi seuraavia vaatteisiin ja kuluttamiseen liittyviä teemoja:

  • Mistä vaatteen ympäristövaikutukset syntyvät?
  • Mistä tai miten voit tunnistaa ympäristöystävällisen vaatteen?
  • Mitä on vastuullinen tekstiilien kuluttaminen?
  • Kun peset vaatteita, mitä sinun pitäisi ottaa huomioon?
  • Mitä tarkoittaa, kun vaate on vastuuton?
  • Mitä sinä voit tehdä vastuullisemman vaateteollisuuden eteen?
  • Minkälaisia ympäristökysymyksiä liittyy tekstiiliteollisuuteen?

Tämän vuoden ympäristöviikon julisteen on suunnitellut ja toteuttanut Senja Helmchen. Julisteellaan Senja haluaa ilmentää vaatteiden valinnan merkitystä monisyisesti. Senja opiskelee kuvataide- ja muotoilulinjalla.