Kannaksen lukion alumni graafinen suunnittellija Hilla Semeri

Kuka olet ja mitä teet tällä hetkellä?

Olen Hilla Semeri, syntynyt ja kasvanut Lahdessa ja tällä hetkellä asun poikaystäväni kanssa Helsingissä. Juuri nyt pidän välivuotta Aalto Yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun opinnoista ja työskentelen kokopäiväisesti freelancer-suunnittelijana ja -kuvittajana työhuoneellani Kalliossa.

Milloin opiskelit Kannaksen lukion Kuvataide- ja muotoilulinjalla?

Kannaksessa opiskelin vuosina 2011-2014.

Millainen polku sinulla oli nykyisiin tehtäviisi/ammattiin jne.

Aloitin visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelun vuonna 2015 ja freelancer-graafikon töitä aloin tekemään vuonna 2016. Ensimmäiset työni olivat pienempiä juttuja joita tein tutuilleni ja puskaradion ja sosiaalisen median kautta sain enemmän asiakkaita. Jossain vaiheessa töitä alkoi olla sen verran että oli järkevää avata oma toiminimi, joten minusta tuli yrittäjä vuonna 2018 ja sillä tiellä olen edelleen. Viimeiset kaksi vuotta olen keskittynyt työntekoon, mutta ajatuksena on myös käydä yliopisto loppuun ja saada tutkinto. Toistaiseksi olen pärjännyt hyvin ilman. 🙂

Mitä “eväitä “sait kuvataide- ja  muotoilulinjalta?

Kun yläasteella hain lukioon kuvataide- ja muotoilulinjalle tiesin että tykkään piirtää, mutta vasta lukiossa pääsin kokeilemaan monia minulle uusia ilmaisutapoja kuten öljymaalausta, keramiikkaa ja videokuvaamista. Koen että sain linjalta paljon itsevarmuutta ja monipuolisuutta omaan tekemiseeni ja uskalsin myös alkaa haaveilemaan yliopisto-opinnoista taiteen alalla. Tärkeimmät “eväät” jotka kuvataide- ja muotoilulinjalta sain ovat varmasti ystävyyssuhteet joita lukiossa muodostin. Monet silloiset luokkakaverini ovat edelleen parhaimpia ystäviäni.

Mitä haluat sanoa nykyisille kuvataide- ja muotoilulinjan opiskelijoille?

Kuvataide- ja muotoilulinja tarjoaa ainutlaatuiset tilat ja resurssit kokeilla kaikenlaista lähes ilmaiseksi joten ottakaa kurssitarjonnasta kaikki irti. Olkaa uteliaita ja ahkeria mutta älkää polttako itseänne loppuun.