Studying History at University in the UK and the US

Kannaksen lukion IB-linjan historian opiskelijoiden ryhmä sai nauttia mielenkiintoisesta asiantuntijavierailusta, kun Juha Hovintalo vieraili ryhmän oppitunnilla etäyhteyden välityksellä. Hovintalo on opiskellut historiaa Cambridgen yliopistossa Englannissa. Valmistumisensa jälkeen hän on palannut Suomeen ja vastaa nyt työkseen kasvuyritystapahtuma Slushin sijoittajasuhteista. Lisäksi hän toimii Project Access -vapaaehtoisjärjestössä, joka kannustaa lahjakkaita nuoria hakemaan ulkomaille huippuyliopistoihin. Esityksessään Hovintalo käsitteli historian opiskelua yliopistossa, yliopisto-opintoja Britanniassa sekä tulevaisuuden työmarkkinoita.
Moni ei ehkä tiedä, että historian opinnot voivat johtaa monenlaisiin urapolkuihin tulevaisuudessa. Vaikka tekoälyn kehittyessä yhä useampi rutiininomainen työsuoritus voidaan automatisoida, ihmistä tarvitaan edelleen luovuutta, mielikuvitusta ja kriittistä ajattelua vaativiin tehtäviin. Hovintalo näkeekin historian ja muiden humanististen aineiden opiskelussa omaksuttavien taitojen arvostuksen lisääntyvän entisestään tulevaisuuden työmarkkinoilla. Myös IB-linjan opinnoissa korostetaan kriittisen ajattelun kehittymistä.
Opiskelijat pääsivät myös esittämään Hovintalolle kysymyksiä mieltään askarruttavista aiheista. Vierailun lopuksi saatiinkin aikaan vilkas keskustelu ulkomaalaisiin yliopistoihin hakeutumisesta sekä ulkomailla opiskeluun liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista.

Suurkiitokset vielä Juha Hovintalolle vierailusta!