Ympäristötaiteen kurssi mukana Lahti Design Week-tapahtumassa

Lahti Design Week -motoiluviikon teemana oli tänä vuonna kestävä kehitys, onhan Lahti tämän vuoden Euroopan ympäristöpääkaupunki.

Kannaksen lukion ympäristö- ja yhteisötaiteen ryhmä osallistui teemaviikolle rakentamalla hyöteishotelleja, joita Kannaksen lukiossa on tehty jo aiemminkin mm. Lahti Fringen avoimessa työpajassa. Green Design Weekin aikana ryhmäläiset ovat keränneet materiaaleja maahan pudonneista luontokappaleista ja rakentaneet hotellit valmiiksi. Hotellit pystytettiin Kannaksen lukion pihalle ja Pikku-Veskun rinteeseen lauantaina 8.5.2021.

Ohjaavat opettajat Taina Laakkonen ja Leena Valtonen ovat innostuneita siitä, että hotellit pääsivät Pikku-Veskun puiston alueelle. Lahden Pikku-Vesijärven puisto on saanut kansainvälisen Green Flag -tunnuksen neljännen kerran. Green Flag tunnustuksen saaneet puistot ovat ansioituneita kulttuurihistorian ja perinnemaisemien vaalimisesta, viihtyisistä ja turvallisista kokonaisuuksista sekä monipuolisista ratkaisuista puistojen hallinnoinnissa. Green Flag Award -tunnuksen voittaneita viheralueita on yli 2 000 kaikkiaan 15 eri maassa. Suomessa alun perin brittiläistä tunnusta hallinnoi Viherympäristöliitto.